Продукти:
1 кг агнешко (плешка)
1 кг зелен лук
200 мл олио
1 връзка магданоз
щипка сух джоджен
1 чаена лъжичка червен пипер
щипка черен пипшер
сол на вкус
3 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
Приготвяне:
Месото се нарязва на порции, измива се и се поставят в тенджера с широко дъно. Върху него се слага нарязания зелен лук, поръсва се със солта, червения пипер, джоджена, черния пипер, олиото, прибавя се 1 чаена чаша вода и се разбърква добре. Вари се на тих огън, докато месото се задуши и омекне. От време на време се разбърква и ако е необходимо се налива по малко вода. Когато е готово, се застройва с разбитите яйца и киселото мляко, които се сипват върху ястието, докато ври. Сосът се сгъстява, ври 1-2 минути, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се сваля от печката.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: 1 кг банани 75 грама масло 4 супени лъжици мед 2 супени лъжици орехови ядки разбита сметана (сладка) Приготвяне: Обелените банани ...
0 comments:
Post a Comment