Продукти:
1 кг агнешко (плешка)
1 кг зелен лук
200 мл олио
1 връзка магданоз
щипка сух джоджен
1 чаена лъжичка червен пипер
щипка черен пипшер
сол на вкус
3 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
Приготвяне:
Месото се нарязва на порции, измива се и се поставят в тенджера с широко дъно. Върху него се слага нарязания зелен лук, поръсва се със солта, червения пипер, джоджена, черния пипер, олиото, прибавя се 1 чаена чаша вода и се разбърква добре. Вари се на тих огън, докато месото се задуши и омекне. От време на време се разбърква и ако е необходимо се налива по малко вода. Когато е готово, се застройва с разбитите яйца и киселото мляко, които се сипват върху ястието, докато ври. Сосът се сгъстява, ври 1-2 минути, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се сваля от печката.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: За блата: 2 чаени чаши брашно 1 1/2 чаени чаши захар 2 супени лъжици какао 1 ванилия 1 бакпулвер 1 кофичка кисело мляко За сиропа:...
-
Продукти: 1/2 кг свинско месо от бут 2-3 глави лук 700 грама чушки капия 400 грама мариновани гъби 3-4 моркова олио червен пипер сол магда...
-
Продукти: 7-8 домата глава лук 1/2 кг кайма 3-4 супени лъжици ориз червен пипер черен пипер сол олио 1/2 кофичка кисело мляко 2 яйца 1 суп...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
0 comments:
Post a Comment