Рецепта за Агнешко тербелия

Продукти:

1 кг агнешко (плешка)
1 кг зелен лук
200 мл олио
1 връзка магданоз
щипка сух джоджен
1 чаена лъжичка червен пипер
щипка черен пипшер
сол на вкус
3 яйца
1 чаена чаша кисело мляко

Приготвяне:

Месото се нарязва на порции, измива се и се поставят в тенджера с широко дъно. Върху него се слага нарязания зелен лук, поръсва се със солта, червения пипер, джоджена, черния пипер, олиото, прибавя се 1 чаена чаша вода и се разбърква добре. Вари се на тих огън, докато месото се задуши и омекне. От време на време се разбърква и ако е необходимо се налива по малко вода. Когато е готово, се застройва с разбитите яйца и киселото мляко, които се сипват върху ястието, докато ври. Сосът се сгъстява, ври 1-2 минути, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се сваля от печката.

0 comments:

Post a Comment