Продукти:
1 кг агнешко (плешка)
1 кг зелен лук
200 мл олио
1 връзка магданоз
щипка сух джоджен
1 чаена лъжичка червен пипер
щипка черен пипшер
сол на вкус
3 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
Приготвяне:
Месото се нарязва на порции, измива се и се поставят в тенджера с широко дъно. Върху него се слага нарязания зелен лук, поръсва се със солта, червения пипер, джоджена, черния пипер, олиото, прибавя се 1 чаена чаша вода и се разбърква добре. Вари се на тих огън, докато месото се задуши и омекне. От време на време се разбърква и ако е необходимо се налива по малко вода. Когато е готово, се застройва с разбитите яйца и киселото мляко, които се сипват върху ястието, докато ври. Сосът се сгъстява, ври 1-2 минути, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се сваля от печката.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 300 грама извара 300 грама макарони 4-5 ябълки 30 грама краве сирене 300 грама захар 3 яйца 1 литър прясно мляко 2 ванилии Приго...
-
Продукти: 400 грама риба цаца 2-3 стръка лук 2-3 супени лъжици олио 1 чаена лъжичка червен пипер 1 и 1/2 литра бульон 200 мл доматен сок 3...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
0 comments:
Post a Comment