Продукти:
1 кг телешко месо
3 глави лук
5-6 домата
2 зърна бахар
1 дафинов лист
черен пипер
олио
магданоз
сол
Приготвяне:
Нарежете телешкото месо на хапки и го изпържете заедно със ситно нарязания лук в малко олио. Посолете и поръсете с черния пипер. Сложете всичко в тенджера под налягане. Обелете и настържете доматите и залейте с тях месото. Добавете бахара, дафиновия лист и малко вода - колкото да покрие продуктите. Варете до готовност. Накрая поръсете обилно със скълцания магданоз.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5 супени лъжици растително масло 3 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 коренчета магданоз 3 глав...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
0 comments:
Post a Comment