Продукти:
1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето)
1 връзка зелен лук
1 връзка магданоз
1 връзка джоджен
1 супена лъжица чубрица
1 кафена лъжица черен пипер
1 чаена чаша домати от консерва
сол на вкус
125 г масло
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена чаша вода
Приготвяне:
Агнешкото месо се нарязва на ситно и се задушава в маслото. Прибавят се лукът, червения пипер и доматите. Така задушаваме 10-15 минути. Насипваме в гърне и слагаме всички подправки. Заливаме с водата и брашното. Замазваме гърнето с тесто и варим на умерена температура 2 часа. Сервира се със задушен ориз.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: 1 кг банани 75 грама масло 4 супени лъжици мед 2 супени лъжици орехови ядки разбита сметана (сладка) Приготвяне: Обелените банани ...
0 comments:
Post a Comment