Продукти:
1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето)
1 връзка зелен лук
1 връзка магданоз
1 връзка джоджен
1 супена лъжица чубрица
1 кафена лъжица черен пипер
1 чаена чаша домати от консерва
сол на вкус
125 г масло
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена чаша вода
Приготвяне:
Агнешкото месо се нарязва на ситно и се задушава в маслото. Прибавят се лукът, червения пипер и доматите. Така задушаваме 10-15 минути. Насипваме в гърне и слагаме всички подправки. Заливаме с водата и брашното. Замазваме гърнето с тесто и варим на умерена температура 2 часа. Сервира се със задушен ориз.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: За блата: 2 чаени чаши брашно 1 1/2 чаени чаши захар 2 супени лъжици какао 1 ванилия 1 бакпулвер 1 кофичка кисело мляко За сиропа:...
-
Продукти: 1/2 кг свинско месо от бут 2-3 глави лук 700 грама чушки капия 400 грама мариновани гъби 3-4 моркова олио червен пипер сол магда...
-
Продукти: 7-8 домата глава лук 1/2 кг кайма 3-4 супени лъжици ориз червен пипер черен пипер сол олио 1/2 кофичка кисело мляко 2 яйца 1 суп...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
0 comments:
Post a Comment