Продукти:
1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето)
1 връзка зелен лук
1 връзка магданоз
1 връзка джоджен
1 супена лъжица чубрица
1 кафена лъжица черен пипер
1 чаена чаша домати от консерва
сол на вкус
125 г масло
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена чаша вода
Приготвяне:
Агнешкото месо се нарязва на ситно и се задушава в маслото. Прибавят се лукът, червения пипер и доматите. Така задушаваме 10-15 минути. Насипваме в гърне и слагаме всички подправки. Заливаме с водата и брашното. Замазваме гърнето с тесто и варим на умерена температура 2 часа. Сервира се със задушен ориз.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
-
Продукти: 300 грама извара 300 грама макарони 4-5 ябълки 30 грама краве сирене 300 грама захар 3 яйца 1 литър прясно мляко 2 ванилии Приго...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
0 comments:
Post a Comment