Рецепта за Агнешко стомна кебап

Продукти:

1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето)
1 връзка зелен лук
1 връзка магданоз
1 връзка джоджен
1 супена лъжица чубрица
1 кафена лъжица черен пипер
1 чаена чаша домати от консерва
сол на вкус
125 г масло
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена чаша вода

Приготвяне:

Агнешкото месо се нарязва на ситно и се задушава в маслото. Прибавят се лукът, червения пипер и доматите. Така задушаваме 10-15 минути. Насипваме в гърне и слагаме всички подправки. Заливаме с водата и брашното. Замазваме гърнето с тесто и варим на умерена температура 2 часа. Сервира се със задушен ориз.

0 comments:

Post a Comment