Продукти:
1 шаран (около 2 кг)
4-5 супени лъжици растително масло
3 средно големи моркова
1 малка глава целина
4-5 коренчета магданоз
3 глави лук
сол
лимонов сок
3 чаши вино по избор
черен пипер
Приготвяне:
Шаранът се почиства от люспите, вътрешностите, главата, хрилете, перките и опашката, измива се обилно със студена вода, наръсва се с лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя да отлежи. Нарязаните на ситно моркови, целина, магданоз и лук се задушават в половината от растителното масло почти до омекване. Върху тях се поставя шаранът и се полива с останалото растително масло и виното. Пече се в умерена фурна, докато се сгъсти сосът. Поднася се в съда, в който е приготвен.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
-
Продукти: 300 грама извара 300 грама макарони 4-5 ябълки 30 грама краве сирене 300 грама захар 3 яйца 1 литър прясно мляко 2 ванилии Приго...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
0 comments:
Post a Comment