Продукти:
1 шаран (около 2 кг)
4-5 супени лъжици растително масло
3 средно големи моркова
1 малка глава целина
4-5 коренчета магданоз
3 глави лук
сол
лимонов сок
3 чаши вино по избор
черен пипер
Приготвяне:
Шаранът се почиства от люспите, вътрешностите, главата, хрилете, перките и опашката, измива се обилно със студена вода, наръсва се с лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя да отлежи. Нарязаните на ситно моркови, целина, магданоз и лук се задушават в половината от растителното масло почти до омекване. Върху тях се поставя шаранът и се полива с останалото растително масло и виното. Пече се в умерена фурна, докато се сгъсти сосът. Поднася се в съда, в който е приготвен.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1 кг едра риба 1 кг домати 1 връзка магданоз 2 супени лъжици галета 1 супена лъжица брашно сол на вкус 1 супена лъжица червен пи...
-
Продукти: 1 кг телешко месо 3 глави лук 5-6 домата 2 зърна бахар 1 дафинов лист черен пипер олио магданоз сол Приготвяне: Нарежете телешк...
-
Продукти: За блата: 2 чаени чаши брашно 1 1/2 чаени чаши захар 2 супени лъжици какао 1 ванилия 1 бакпулвер 1 кофичка кисело мляко За сиропа:...
-
Продукти: 1 кг тиквички 1 кг пилешко филе 3-4 моркова 4-5 домата 1/2 пакетче масло копър сол на вкус Приготвяне: Морковите се измиват и по...
-
Продукти: 7-8 домата глава лук 1/2 кг кайма 3-4 супени лъжици ориз червен пипер черен пипер сол олио 1/2 кофичка кисело мляко 2 яйца 1 суп...
0 comments:
Post a Comment