Продукти:
1 шаран (около 2 кг)
4-5 супени лъжици растително масло
3 средно големи моркова
1 малка глава целина
4-5 коренчета магданоз
3 глави лук
сол
лимонов сок
3 чаши вино по избор
черен пипер
Приготвяне:
Шаранът се почиства от люспите, вътрешностите, главата, хрилете, перките и опашката, измива се обилно със студена вода, наръсва се с лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя да отлежи. Нарязаните на ситно моркови, целина, магданоз и лук се задушават в половината от растителното масло почти до омекване. Върху тях се поставя шаранът и се полива с останалото растително масло и виното. Пече се в умерена фурна, докато се сгъсти сосът. Поднася се в съда, в който е приготвен.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 400 грама риба цаца 2-3 стръка лук 2-3 супени лъжици олио 1 чаена лъжичка червен пипер 1 и 1/2 литра бульон 200 мл доматен сок 3...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 агнешка плешка 250 грама сварени гъби 100 грама шунка 1 кафена чашка ориз 1 връзка зелен лук 1 връзка джоджен 1 връзка магданоз ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
0 comments:
Post a Comment