Рецепта за Шаран с вино

Продукти:

1 шаран (около 2 кг)
4-5 супени лъжици растително масло
3 средно големи моркова
1 малка глава целина
4-5 коренчета магданоз
3 глави лук
сол
лимонов сок
3 чаши вино по избор
черен пипер

Приготвяне:

Шаранът се почиства от люспите, вътрешностите, главата, хрилете, перките и опашката, измива се обилно със студена вода, наръсва се с лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя да отлежи. Нарязаните на ситно моркови, целина, магданоз и лук се задушават в половината от растителното масло почти до омекване. Върху тях се поставя шаранът и се полива с останалото растително масло и виното. Пече се в умерена фурна, докато се сгъсти сосът. Поднася се в съда, в който е приготвен.

0 comments:

Post a Comment