Рецепта за агнешки котлети

Продукти:

6 броя агнешки котлети
1/2 кг сварени гъби
250 грама пушено сирене
1 връзка зелен лук
125 грама масло
1 чаена чаша бяло вино
1 връзка магданоз
черен пипер
1 супена лъжица брашно

Приготвяне:

Агнешките котлети се посоляват, поръсват се с черния пипер, заливат се с виното и се оставят за 2 часа в хладилника. След това се изцеждат и леко се запържват от двете страни с маслото. В същата мазнина задушаваме нарязания лук с гъбите. В йенска тенджера или пръстен гювеч слагаме на дъното 3-те котлета, след това гъбите с лука и пушеното сирене, отгоре останалите котлети. Заливаме с виното и 1 чаена чаша сок от гъбите, смесен с брашното, захлупваме и варим или печем 2 часа на умерена температура. Поднасяме котлетите обилно поръсени с магданоз.

0 comments:

Post a Comment