Продукти:
6 броя агнешки котлети
1/2 кг сварени гъби
250 грама пушено сирене
1 връзка зелен лук
125 грама масло
1 чаена чаша бяло вино
1 връзка магданоз
черен пипер
1 супена лъжица брашно
Приготвяне:
Агнешките котлети се посоляват, поръсват се с черния пипер, заливат се с виното и се оставят за 2 часа в хладилника. След това се изцеждат и леко се запържват от двете страни с маслото. В същата мазнина задушаваме нарязания лук с гъбите. В йенска тенджера или пръстен гювеч слагаме на дъното 3-те котлета, след това гъбите с лука и пушеното сирене, отгоре останалите котлети. Заливаме с виното и 1 чаена чаша сок от гъбите, смесен с брашното, захлупваме и варим или печем 2 часа на умерена температура. Поднасяме котлетите обилно поръсени с магданоз.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: 1 кг банани 75 грама масло 4 супени лъжици мед 2 супени лъжици орехови ядки разбита сметана (сладка) Приготвяне: Обелените банани ...
0 comments:
Post a Comment