Продукти:
6 броя агнешки котлети
1/2 кг сварени гъби
250 грама пушено сирене
1 връзка зелен лук
125 грама масло
1 чаена чаша бяло вино
1 връзка магданоз
черен пипер
1 супена лъжица брашно
Приготвяне:
Агнешките котлети се посоляват, поръсват се с черния пипер, заливат се с виното и се оставят за 2 часа в хладилника. След това се изцеждат и леко се запържват от двете страни с маслото. В същата мазнина задушаваме нарязания лук с гъбите. В йенска тенджера или пръстен гювеч слагаме на дъното 3-те котлета, след това гъбите с лука и пушеното сирене, отгоре останалите котлети. Заливаме с виното и 1 чаена чаша сок от гъбите, смесен с брашното, захлупваме и варим или печем 2 часа на умерена температура. Поднасяме котлетите обилно поръсени с магданоз.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1 кг едра риба 1 кг домати 1 връзка магданоз 2 супени лъжици галета 1 супена лъжица брашно сол на вкус 1 супена лъжица червен пи...
-
Продукти: 1 кг телешко месо 3 глави лук 5-6 домата 2 зърна бахар 1 дафинов лист черен пипер олио магданоз сол Приготвяне: Нарежете телешк...
-
Продукти: За блата: 2 чаени чаши брашно 1 1/2 чаени чаши захар 2 супени лъжици какао 1 ванилия 1 бакпулвер 1 кофичка кисело мляко За сиропа:...
-
Продукти: 1 кг тиквички 1 кг пилешко филе 3-4 моркова 4-5 домата 1/2 пакетче масло копър сол на вкус Приготвяне: Морковите се измиват и по...
-
Продукти: 7-8 домата глава лук 1/2 кг кайма 3-4 супени лъжици ориз червен пипер черен пипер сол олио 1/2 кофичка кисело мляко 2 яйца 1 суп...
0 comments:
Post a Comment