Продукти:
6 броя агнешки котлети
1/2 кг сварени гъби
250 грама пушено сирене
1 връзка зелен лук
125 грама масло
1 чаена чаша бяло вино
1 връзка магданоз
черен пипер
1 супена лъжица брашно
Приготвяне:
Агнешките котлети се посоляват, поръсват се с черния пипер, заливат се с виното и се оставят за 2 часа в хладилника. След това се изцеждат и леко се запържват от двете страни с маслото. В същата мазнина задушаваме нарязания лук с гъбите. В йенска тенджера или пръстен гювеч слагаме на дъното 3-те котлета, след това гъбите с лука и пушеното сирене, отгоре останалите котлети. Заливаме с виното и 1 чаена чаша сок от гъбите, смесен с брашното, захлупваме и варим или печем 2 часа на умерена температура. Поднасяме котлетите обилно поръсени с магданоз.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 400 грама риба цаца 2-3 стръка лук 2-3 супени лъжици олио 1 чаена лъжичка червен пипер 1 и 1/2 литра бульон 200 мл доматен сок 3...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
0 comments:
Post a Comment