Продукти:
6 броя агнешки котлети
1/2 кг сварени гъби
250 грама пушено сирене
1 връзка зелен лук
125 грама масло
1 чаена чаша бяло вино
1 връзка магданоз
черен пипер
1 супена лъжица брашно
Приготвяне:
Агнешките котлети се посоляват, поръсват се с черния пипер, заливат се с виното и се оставят за 2 часа в хладилника. След това се изцеждат и леко се запържват от двете страни с маслото. В същата мазнина задушаваме нарязания лук с гъбите. В йенска тенджера или пръстен гювеч слагаме на дъното 3-те котлета, след това гъбите с лука и пушеното сирене, отгоре останалите котлети. Заливаме с виното и 1 чаена чаша сок от гъбите, смесен с брашното, захлупваме и варим или печем 2 часа на умерена температура. Поднасяме котлетите обилно поръсени с магданоз.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: За блата: 2 чаени чаши брашно 1 1/2 чаени чаши захар 2 супени лъжици какао 1 ванилия 1 бакпулвер 1 кофичка кисело мляко За сиропа:...
-
Продукти: 1/2 кг свинско месо от бут 2-3 глави лук 700 грама чушки капия 400 грама мариновани гъби 3-4 моркова олио червен пипер сол магда...
-
Продукти: 7-8 домата глава лук 1/2 кг кайма 3-4 супени лъжици ориз червен пипер черен пипер сол олио 1/2 кофичка кисело мляко 2 яйца 1 суп...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
0 comments:
Post a Comment