Продукти:
1/2 агнешко месо
3-4 супени лъжици масло
1 глава лук
1 връзка магданоз
копър
1 супена лъжица брашно
2 яйца
1/2 чаена чаша кисело мляко
черен пипер на зърна
Приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца. Заливаме го с 1 и 1/2 литра вода, посоляваме, пускаме зърна черен пипер и го варим, като махаме пяната. Отделно в мазнината задушаваме ситно нарязания лук и брашното. Разреждаме запръжката с бульона, в който е вряло месото. Слагаме свареното агнешко. Варим на тих огън още 5-10 минути. Застройваме супата с яйцата и киселото мляко, наситнените магданоз и копър. Поднасяме я топла. По желание преди застройката към супата може да се добавят 3-4 супени лъжици ориз, като се оставя да се довари, докато той набъбне.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: 1 кг банани 75 грама масло 4 супени лъжици мед 2 супени лъжици орехови ядки разбита сметана (сладка) Приготвяне: Обелените банани ...
0 comments:
Post a Comment