Рецепта за Агнешка супа

tomatoes

Продукти:

1/2 агнешко месо
3-4 супени лъжици масло
1 глава лук
1 връзка магданоз
копър
1 супена лъжица брашно
2 яйца
1/2 чаена чаша кисело мляко
черен пипер на зърна

Приготвяне:

Нарязваме месото на малки парченца. Заливаме го с 1 и 1/2 литра вода, посоляваме, пускаме зърна черен пипер  и го варим, като махаме пяната. Отделно в мазнината задушаваме ситно нарязания лук и брашното. Разреждаме запръжката с бульона, в който е вряло месото. Слагаме свареното агнешко. Варим на тих огън още 5-10 минути. Застройваме супата с яйцата и киселото мляко, наситнените магданоз и копър. Поднасяме я топла. По желание преди застройката към супата може да се добавят 3-4 супени лъжици ориз, като се оставя да се довари, докато той набъбне.

0 comments:

Post a Comment