Продукти:
1 агнешко бутче
1 чаена чаша домати от консерва
около 150 гр сланина
1-2 моркова
4-5 глави кромид лук
1 връзка керевиз
1 връзка магданоз
2-3 глави чесън
2-3 дафинови листа
1-2 зърна бахар
1 чаена чаша бяло вино
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена чаша оцет
Приготвяне:
Разрязваме бутчето на порции, заливаме с оцета и оставяме да престои 2 часа. Измиваме месото и го шпиковаме със сланината. Задушаваме го с маслото за 10-15 минути, като постепенно прибавяме лука, морковите, червения пипер и накрая доматите. Задушаваме още 10 минути, прибавяме всички подправки, виното и брашното размито с малко вода. Насипваме в пръстено гърне, замазваме с тесто и варим на котлона 2 часа при умерена температура. В тенджера под налягане бутчето е готово за 1 час.
0 comments:
Post a Comment