Продукти:
1 шаран (около 2 кг)
4-5- супени лъжици растително мaсло
4 средно големи моркова
1 малка глава целина
4-5 корена магданоз
2 стръка праз
3 глави лук
2 супени лъжици доматено пюре
15-20 маслини без костилки
сол
лимонов сок
1 чаена чаша бира
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер
Приготвяне:
Почистеният шаран се маринова с лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя да отлежи 15-20 минути. Нарязаните на ситно моркови, целина, корени от магданоз и лукът се задушават в растителното масло за няколко минути, след което се заливат с половината от бирата и се държат на огъня още десетина минути. Изсипват се в тавичка, върху тях се поставя шаранът и се залива с доматеното пюре, маслините, дафиновия лист, черния пипер и останалата бира. Ястието се пече 20-30 минути и се поднася с подходяща гарнитура.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: 1 кг банани 75 грама масло 4 супени лъжици мед 2 супени лъжици орехови ядки разбита сметана (сладка) Приготвяне: Обелените банани ...
0 comments:
Post a Comment