Рецепта за Шаран със светла бира

Продукти:

1 шаран (около 2 кг)
4-5- супени лъжици растително мaсло
4 средно големи моркова
1 малка глава целина
4-5 корена магданоз
2 стръка праз
3 глави лук
2 супени лъжици доматено пюре
15-20 маслини без костилки
сол
лимонов сок
1 чаена чаша бира
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер

Приготвяне:

Почистеният шаран се маринова с лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя да отлежи 15-20 минути. Нарязаните на ситно моркови, целина, корени от магданоз и лукът се задушават в растителното масло за няколко минути, след което се заливат с половината от бирата и се държат на огъня още десетина минути. Изсипват се в тавичка, върху тях се поставя шаранът и се залива с доматеното пюре, маслините, дафиновия лист, черния пипер и останалата бира. Ястието се пече 20-30 минути и се поднася с подходяща гарнитура.

0 comments:

Post a Comment