Продукти:
1 шаран (около 2 кг)
4-5- супени лъжици растително мaсло
4 средно големи моркова
1 малка глава целина
4-5 корена магданоз
2 стръка праз
3 глави лук
2 супени лъжици доматено пюре
15-20 маслини без костилки
сол
лимонов сок
1 чаена чаша бира
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер
Приготвяне:
Почистеният шаран се маринова с лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя да отлежи 15-20 минути. Нарязаните на ситно моркови, целина, корени от магданоз и лукът се задушават в растителното масло за няколко минути, след което се заливат с половината от бирата и се държат на огъня още десетина минути. Изсипват се в тавичка, върху тях се поставя шаранът и се залива с доматеното пюре, маслините, дафиновия лист, черния пипер и останалата бира. Ястието се пече 20-30 минути и се поднася с подходяща гарнитура.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 400 грама риба цаца 2-3 стръка лук 2-3 супени лъжици олио 1 чаена лъжичка червен пипер 1 и 1/2 литра бульон 200 мл доматен сок 3...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
0 comments:
Post a Comment