Продукти:
1 шаран (около 2 кг)
4-5- супени лъжици растително мaсло
4 средно големи моркова
1 малка глава целина
4-5 корена магданоз
2 стръка праз
3 глави лук
2 супени лъжици доматено пюре
15-20 маслини без костилки
сол
лимонов сок
1 чаена чаша бира
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер
Приготвяне:
Почистеният шаран се маринова с лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя да отлежи 15-20 минути. Нарязаните на ситно моркови, целина, корени от магданоз и лукът се задушават в растителното масло за няколко минути, след което се заливат с половината от бирата и се държат на огъня още десетина минути. Изсипват се в тавичка, върху тях се поставя шаранът и се залива с доматеното пюре, маслините, дафиновия лист, черния пипер и останалата бира. Ястието се пече 20-30 минути и се поднася с подходяща гарнитура.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: За блата: 2 чаени чаши брашно 1 1/2 чаени чаши захар 2 супени лъжици какао 1 ванилия 1 бакпулвер 1 кофичка кисело мляко За сиропа:...
-
Продукти: 1/2 кг свинско месо от бут 2-3 глави лук 700 грама чушки капия 400 грама мариновани гъби 3-4 моркова олио червен пипер сол магда...
-
Продукти: 7-8 домата глава лук 1/2 кг кайма 3-4 супени лъжици ориз червен пипер черен пипер сол олио 1/2 кофичка кисело мляко 2 яйца 1 суп...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
0 comments:
Post a Comment