Продукти:
400 грама риба цаца
2-3 стръка лук
2-3 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка червен пипер
1 и 1/2 литра бульон
200 мл доматен сок
3 супени лъжици ориз
черен пипер
сол
девесил
Приготвяне:
Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Задушаваме в сгорещеното олио. След като омекне, поръсваме с червен пипер и го заливаме с бульона. Като заври, прибавяме ориза, девесила, а след 10 минути - почистената от главите, червата и опашките измита риба и доматения сок. Посоляваме и след като супата е готова, я поръсваме с черен пипер.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5 супени лъжици растително масло 3 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 коренчета магданоз 3 глав...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
0 comments:
Post a Comment