Продукти:
400 грама риба цаца
2-3 стръка лук
2-3 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка червен пипер
1 и 1/2 литра бульон
200 мл доматен сок
3 супени лъжици ориз
черен пипер
сол
девесил
Приготвяне:
Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Задушаваме в сгорещеното олио. След като омекне, поръсваме с червен пипер и го заливаме с бульона. Като заври, прибавяме ориза, девесила, а след 10 минути - почистената от главите, червата и опашките измита риба и доматения сок. Посоляваме и след като супата е готова, я поръсваме с черен пипер.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 300 грама извара 300 грама макарони 4-5 ябълки 30 грама краве сирене 300 грама захар 3 яйца 1 литър прясно мляко 2 ванилии Приго...
-
Продукти: 400 грама риба цаца 2-3 стръка лук 2-3 супени лъжици олио 1 чаена лъжичка червен пипер 1 и 1/2 литра бульон 200 мл доматен сок 3...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
0 comments:
Post a Comment