Продукти:
250 грама брашно
1/2 кафена чаша краве масло
3 супени лъжици захар
сол
20 грама мая
10 грама канела
1 кафена чаша галета
1 кафена чаша захар
праскови
Приготвяне:
От брашното, разтопеното краве масло, 3 лъжици захар, маята, щипка сол и малко вода се замесва меко тесто. Оставя се да втаса, след което се разстила в намазана с масло форма на тънък пласт. Върху тестото се нареждат нарязаните на парчета, почистени от костилките праскови. Наръсват се със смес от канелата, галетата и захарта. Сладкишът се пече в силна фурна. След като се извади се поръсва обилно с пудра захар.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: 1 кг банани 75 грама масло 4 супени лъжици мед 2 супени лъжици орехови ядки разбита сметана (сладка) Приготвяне: Обелените банани ...
0 comments:
Post a Comment