Продукти:
250 грама брашно
1/2 кафена чаша краве масло
3 супени лъжици захар
сол
20 грама мая
10 грама канела
1 кафена чаша галета
1 кафена чаша захар
праскови
Приготвяне:
От брашното, разтопеното краве масло, 3 лъжици захар, маята, щипка сол и малко вода се замесва меко тесто. Оставя се да втаса, след което се разстила в намазана с масло форма на тънък пласт. Върху тестото се нареждат нарязаните на парчета, почистени от костилките праскови. Наръсват се със смес от канелата, галетата и захарта. Сладкишът се пече в силна фурна. След като се извади се поръсва обилно с пудра захар.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
-
Продукти: 300 грама извара 300 грама макарони 4-5 ябълки 30 грама краве сирене 300 грама захар 3 яйца 1 литър прясно мляко 2 ванилии Приго...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
0 comments:
Post a Comment