Пудинг с извара, ябълки и макарони

sugar

Продукти:

300 грама извара
300 грама макарони
4-5 ябълки
30 грама краве сирене
300 грама захар
3 яйца
1 литър прясно мляко
2 ванилии

Приготвяне:

Прясната извара се разбива много добре със захарта и жълтъците. Ябълките се обелват, изчистват се от семето и се настъргват. След това се задушават в собствения им сок. Макароните се сварят с прясното мляко, така че когато са готови, течността да е извряла, и се оставят да изстинат. Смесват се изварата, задушените ябълки и макароните. Прибавят се ванилията и белтъците, разбити на твърд сняг. Сместа се разбърква леко и се изсипва в намазана с масло форма. Пече се около 40 минути. По желание може да се поръси с пудра захар.

0 comments:

Post a Comment