Продукти:
300 грама извара
300 грама макарони
4-5 ябълки
30 грама краве сирене
300 грама захар
3 яйца
1 литър прясно мляко
2 ванилии
Приготвяне:
Прясната извара се разбива много добре със захарта и жълтъците. Ябълките се обелват, изчистват се от семето и се настъргват. След това се задушават в собствения им сок. Макароните се сварят с прясното мляко, така че когато са готови, течността да е извряла, и се оставят да изстинат. Смесват се изварата, задушените ябълки и макароните. Прибавят се ванилията и белтъците, разбити на твърд сняг. Сместа се разбърква леко и се изсипва в намазана с масло форма. Пече се около 40 минути. По желание може да се поръси с пудра захар.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
-
Продукти: 300 грама извара 300 грама макарони 4-5 ябълки 30 грама краве сирене 300 грама захар 3 яйца 1 литър прясно мляко 2 ванилии Приго...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
0 comments:
Post a Comment