Продукти:
300 грама извара
300 грама макарони
4-5 ябълки
30 грама краве сирене
300 грама захар
3 яйца
1 литър прясно мляко
2 ванилии
Приготвяне:
Прясната извара се разбива много добре със захарта и жълтъците. Ябълките се обелват, изчистват се от семето и се настъргват. След това се задушават в собствения им сок. Макароните се сварят с прясното мляко, така че когато са готови, течността да е извряла, и се оставят да изстинат. Смесват се изварата, задушените ябълки и макароните. Прибавят се ванилията и белтъците, разбити на твърд сняг. Сместа се разбърква леко и се изсипва в намазана с масло форма. Пече се около 40 минути. По желание може да се поръси с пудра захар.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5 супени лъжици растително масло 3 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 коренчета магданоз 3 глав...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
0 comments:
Post a Comment