Продукти:
1/2 кг свинско месо от бут
2-3 глави лук
700 грама чушки капия
400 грама мариновани гъби
3-4 моркова
олио
червен пипер
сол
магданоз
Приготвяне:
Месото се измива и се нарязва на кубчета. Запържва се в сгорещена мазнина. Отделно се нарязват на ситно морковите и лукът и се добавят към месото. Ястието се поръсва с 1 супена лъжица червен пипер. Долива се 1 чаена чаша вода и се задушава до полуомекване на месото. Чушките се опичат и се почистват от кожата, семето и дръжките. В отделен съд се нарязват гъбите. Всички продукти се смесват и се задушават още 10-15 минути. Накрая ястието се поръсва с магданоз.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: 1 кг банани 75 грама масло 4 супени лъжици мед 2 супени лъжици орехови ядки разбита сметана (сладка) Приготвяне: Обелените банани ...
0 comments:
Post a Comment