Продукти:
1/2 кг свинско месо от бут
2-3 глави лук
700 грама чушки капия
400 грама мариновани гъби
3-4 моркова
олио
червен пипер
сол
магданоз
Приготвяне:
Месото се измива и се нарязва на кубчета. Запържва се в сгорещена мазнина. Отделно се нарязват на ситно морковите и лукът и се добавят към месото. Ястието се поръсва с 1 супена лъжица червен пипер. Долива се 1 чаена чаша вода и се задушава до полуомекване на месото. Чушките се опичат и се почистват от кожата, семето и дръжките. В отделен съд се нарязват гъбите. Всички продукти се смесват и се задушават още 10-15 минути. Накрая ястието се поръсва с магданоз.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 300 грама извара 300 грама макарони 4-5 ябълки 30 грама краве сирене 300 грама захар 3 яйца 1 литър прясно мляко 2 ванилии Приго...
-
Продукти: 400 грама риба цаца 2-3 стръка лук 2-3 супени лъжици олио 1 чаена лъжичка червен пипер 1 и 1/2 литра бульон 200 мл доматен сок 3...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
0 comments:
Post a Comment