Свинско с печени чушки по македонски

meat

Продукти:

1/2 кг свинско месо от бут
2-3 глави лук
700 грама чушки капия
400 грама мариновани гъби
3-4 моркова
олио
червен пипер
сол
магданоз

Приготвяне:

Месото се измива и се нарязва на кубчета. Запържва се в сгорещена мазнина. Отделно се нарязват на ситно морковите и лукът и се добавят към месото. Ястието се поръсва с 1 супена лъжица червен пипер. Долива се 1 чаена чаша вода и се задушава до полуомекване на месото. Чушките се опичат и се почистват от кожата, семето и дръжките. В отделен съд се нарязват гъбите. Всички продукти се смесват и се задушават още 10-15 минути. Накрая ястието се поръсва с магданоз.

0 comments:

Post a Comment