Продукти:
1 агнешка плешка
250 грама сварени гъби
100 грама шунка
1 кафена чашка ориз
1 връзка зелен лук
1 връзка джоджен
1 връзка магданоз
1 супена лъжица червен пипер
125 грама масло
Приготвяне:
Измиваме и посоляваме плешката. Разрязваме и правим голям джоб, който пълним с плънката, приготвена по следния начин: В половината пакетче масло задушаваме лъка с гъбите, нарязаната шунка, ориза и червения пипер. Слагаме подправките и заливаме с 3 кафени чаши бульон от гъбите или топла вода, за да набъбне ориза. Пълним плешката и я зашиваме добре. Слагаме я в тава, намазана хубаво с масло и добавяме 2 чаени чаши вода. Тавата се захлупва с друга тава или се завива с фолио. Печем 3 часа в умерена фурна като на втория час обръщаме плешката.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 400 грама риба цаца 2-3 стръка лук 2-3 супени лъжици олио 1 чаена лъжичка червен пипер 1 и 1/2 литра бульон 200 мл доматен сок 3...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
0 comments:
Post a Comment