Рецепта за пълнена агнешка плешка

Продукти:

1 агнешка плешка
250 грама сварени гъби
100 грама шунка
1 кафена чашка ориз
1 връзка зелен лук
1 връзка джоджен
1 връзка магданоз
1 супена лъжица червен пипер
125 грама масло

Приготвяне:

Измиваме и посоляваме плешката. Разрязваме и правим голям джоб, който пълним с плънката, приготвена по следния начин: В половината пакетче масло задушаваме лъка с гъбите, нарязаната шунка, ориза и червения пипер. Слагаме подправките и заливаме с 3 кафени чаши бульон от гъбите или топла вода, за да набъбне ориза. Пълним плешката и я зашиваме добре. Слагаме я в тава, намазана хубаво с масло и добавяме 2 чаени чаши вода. Тавата се захлупва с друга тава или се завива с фолио. Печем 3 часа в умерена фурна като на втория час обръщаме плешката.

0 comments:

Post a Comment