Продукти:
1 агнешка плешка
250 грама сварени гъби
100 грама шунка
1 кафена чашка ориз
1 връзка зелен лук
1 връзка джоджен
1 връзка магданоз
1 супена лъжица червен пипер
125 грама масло
Приготвяне:
Измиваме и посоляваме плешката. Разрязваме и правим голям джоб, който пълним с плънката, приготвена по следния начин: В половината пакетче масло задушаваме лъка с гъбите, нарязаната шунка, ориза и червения пипер. Слагаме подправките и заливаме с 3 кафени чаши бульон от гъбите или топла вода, за да набъбне ориза. Пълним плешката и я зашиваме добре. Слагаме я в тава, намазана хубаво с масло и добавяме 2 чаени чаши вода. Тавата се захлупва с друга тава или се завива с фолио. Печем 3 часа в умерена фурна като на втория час обръщаме плешката.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: За блата: 2 чаени чаши брашно 1 1/2 чаени чаши захар 2 супени лъжици какао 1 ванилия 1 бакпулвер 1 кофичка кисело мляко За сиропа:...
-
Продукти: 1/2 кг свинско месо от бут 2-3 глави лук 700 грама чушки капия 400 грама мариновани гъби 3-4 моркова олио червен пипер сол магда...
-
Продукти: 7-8 домата глава лук 1/2 кг кайма 3-4 супени лъжици ориз червен пипер черен пипер сол олио 1/2 кофичка кисело мляко 2 яйца 1 суп...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
0 comments:
Post a Comment