Продукти:
1 агнешка плешка
250 грама сварени гъби
100 грама шунка
1 кафена чашка ориз
1 връзка зелен лук
1 връзка джоджен
1 връзка магданоз
1 супена лъжица червен пипер
125 грама масло
Приготвяне:
Измиваме и посоляваме плешката. Разрязваме и правим голям джоб, който пълним с плънката, приготвена по следния начин: В половината пакетче масло задушаваме лъка с гъбите, нарязаната шунка, ориза и червения пипер. Слагаме подправките и заливаме с 3 кафени чаши бульон от гъбите или топла вода, за да набъбне ориза. Пълним плешката и я зашиваме добре. Слагаме я в тава, намазана хубаво с масло и добавяме 2 чаени чаши вода. Тавата се захлупва с друга тава или се завива с фолио. Печем 3 часа в умерена фурна като на втория час обръщаме плешката.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: 1 кг банани 75 грама масло 4 супени лъжици мед 2 супени лъжици орехови ядки разбита сметана (сладка) Приготвяне: Обелените банани ...
0 comments:
Post a Comment