Продукти:
1 кг свинско месо от бут
300-400 грама гъби
2 връзки пресен лук
1 кафена чашка ориз
Приготвяне:
Месото се нарязва на парчета, които се подправят със сол и черен пипер и с чукче се начукват много на тънко. Отделно се приготвя пълнежа: запържват се нарязаните на ситно лук и гъби. Прибавя се ориза, 3 кафени чашки вода, сол и черен пипер. Ястието ври на тих огън, докато оризът стане почти готов. Пълнежът се поставя от едната страна на всяко парче месо и се навива на руло. Завързва се с конец. Така приготвените вретена се нареждат в тавичка, заливат се с 1 чаша бяло вино и мазнина и се пекат на умерена фурна.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 400 грама риба цаца 2-3 стръка лук 2-3 супени лъжици олио 1 чаена лъжичка червен пипер 1 и 1/2 литра бульон 200 мл доматен сок 3...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 агнешка плешка 250 грама сварени гъби 100 грама шунка 1 кафена чашка ориз 1 връзка зелен лук 1 връзка джоджен 1 връзка магданоз ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
0 comments:
Post a Comment