Продукти:
1 кг свинско месо от бут
300-400 грама гъби
2 връзки пресен лук
1 кафена чашка ориз
Приготвяне:
Месото се нарязва на парчета, които се подправят със сол и черен пипер и с чукче се начукват много на тънко. Отделно се приготвя пълнежа: запържват се нарязаните на ситно лук и гъби. Прибавя се ориза, 3 кафени чашки вода, сол и черен пипер. Ястието ври на тих огън, докато оризът стане почти готов. Пълнежът се поставя от едната страна на всяко парче месо и се навива на руло. Завързва се с конец. Така приготвените вретена се нареждат в тавичка, заливат се с 1 чаша бяло вино и мазнина и се пекат на умерена фурна.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
-
Продукти: 300 грама извара 300 грама макарони 4-5 ябълки 30 грама краве сирене 300 грама захар 3 яйца 1 литър прясно мляко 2 ванилии Приго...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
0 comments:
Post a Comment