Продукти:
1 кг свинско месо от бут
300-400 грама гъби
2 връзки пресен лук
1 кафена чашка ориз
Приготвяне:
Месото се нарязва на парчета, които се подправят със сол и черен пипер и с чукче се начукват много на тънко. Отделно се приготвя пълнежа: запържват се нарязаните на ситно лук и гъби. Прибавя се ориза, 3 кафени чашки вода, сол и черен пипер. Ястието ври на тих огън, докато оризът стане почти готов. Пълнежът се поставя от едната страна на всяко парче месо и се навива на руло. Завързва се с конец. Така приготвените вретена се нареждат в тавичка, заливат се с 1 чаша бяло вино и мазнина и се пекат на умерена фурна.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: За блата: 2 чаени чаши брашно 1 1/2 чаени чаши захар 2 супени лъжици какао 1 ванилия 1 бакпулвер 1 кофичка кисело мляко За сиропа:...
-
Продукти: 1/2 кг свинско месо от бут 2-3 глави лук 700 грама чушки капия 400 грама мариновани гъби 3-4 моркова олио червен пипер сол магда...
-
Продукти: 7-8 домата глава лук 1/2 кг кайма 3-4 супени лъжици ориз червен пипер черен пипер сол олио 1/2 кофичка кисело мляко 2 яйца 1 суп...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
0 comments:
Post a Comment