Продукти:
1 кг свинско месо от бут
300-400 грама гъби
2 връзки пресен лук
1 кафена чашка ориз
Приготвяне:
Месото се нарязва на парчета, които се подправят със сол и черен пипер и с чукче се начукват много на тънко. Отделно се приготвя пълнежа: запържват се нарязаните на ситно лук и гъби. Прибавя се ориза, 3 кафени чашки вода, сол и черен пипер. Ястието ври на тих огън, докато оризът стане почти готов. Пълнежът се поставя от едната страна на всяко парче месо и се навива на руло. Завързва се с конец. Така приготвените вретена се нареждат в тавичка, заливат се с 1 чаша бяло вино и мазнина и се пекат на умерена фурна.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: 1 кг банани 75 грама масло 4 супени лъжици мед 2 супени лъжици орехови ядки разбита сметана (сладка) Приготвяне: Обелените банани ...
0 comments:
Post a Comment