Арабски макарони на фурна

Продукти:

1/2 кг макарони
1/3 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици сирене
2 супени лъжици кашкавал

За месните топки:
1/2 кг кайма
2 скилидки чесън
2 супени лъжици магданоз
2 супени лъжици кашкавал
1 яйце
1 супена лъжица доматено пюре
1/2 чаена чаша галета

За бялата салата:
2 супени лъжици масло
1/2 чаена чаша брашно
3 чаени чаши прясно мляко
сол
черен пипер

Приготвяне:

Сварете макароните и ги оставете да се отцедят. Накълцайте на ситно магданоза, настържете кашкавала и смесете с разбитото яйце и останалите продукти за месните топки. Оформете ги с големина на орех. Оваляйте в брашно и изпържете.

Разтопете маслото и добавете останалите продукти за бялата салата. Бъркайте до получаване на гъста каша. Сложете в намаслена тавичка месните топки и макароните. Смесете 1/3 от млечнаtа салата с 1/3 чаена чаша мляко и изсипете върху макароните. Останалата част от млечната салата сипете най-отгоре заедно с настъргания кашкавал и сиренето. Запечете във фурна до зачервяване. При поднасяне режете на триъгълници като торта.

0 comments:

Post a Comment