Продукти:
1/2 кг макарони
1/3 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици сирене
2 супени лъжици кашкавал
За месните топки:
1/2 кг кайма
2 скилидки чесън
2 супени лъжици магданоз
2 супени лъжици кашкавал
1 яйце
1 супена лъжица доматено пюре
1/2 чаена чаша галета
За бялата салата:
2 супени лъжици масло
1/2 чаена чаша брашно
3 чаени чаши прясно мляко
сол
черен пипер
Приготвяне:
Сварете макароните и ги оставете да се отцедят. Накълцайте на ситно магданоза, настържете кашкавала и смесете с разбитото яйце и останалите продукти за месните топки. Оформете ги с големина на орех. Оваляйте в брашно и изпържете.
Разтопете маслото и добавете останалите продукти за бялата салата. Бъркайте до получаване на гъста каша. Сложете в намаслена тавичка месните топки и макароните. Смесете 1/3 от млечнаtа салата с 1/3 чаена чаша мляко и изсипете върху макароните. Останалата част от млечната салата сипете най-отгоре заедно с настъргания кашкавал и сиренето. Запечете във фурна до зачервяване. При поднасяне режете на триъгълници като торта.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: За блата: 2 чаени чаши брашно 1 1/2 чаени чаши захар 2 супени лъжици какао 1 ванилия 1 бакпулвер 1 кофичка кисело мляко За сиропа:...
-
Продукти: 1/2 кг свинско месо от бут 2-3 глави лук 700 грама чушки капия 400 грама мариновани гъби 3-4 моркова олио червен пипер сол магда...
-
Продукти: 7-8 домата глава лук 1/2 кг кайма 3-4 супени лъжици ориз червен пипер черен пипер сол олио 1/2 кофичка кисело мляко 2 яйца 1 суп...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
0 comments:
Post a Comment