Продукти:
1/2 кг макарони
1/3 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици сирене
2 супени лъжици кашкавал
За месните топки:
1/2 кг кайма
2 скилидки чесън
2 супени лъжици магданоз
2 супени лъжици кашкавал
1 яйце
1 супена лъжица доматено пюре
1/2 чаена чаша галета
За бялата салата:
2 супени лъжици масло
1/2 чаена чаша брашно
3 чаени чаши прясно мляко
сол
черен пипер
Приготвяне:
Сварете макароните и ги оставете да се отцедят. Накълцайте на ситно магданоза, настържете кашкавала и смесете с разбитото яйце и останалите продукти за месните топки. Оформете ги с големина на орех. Оваляйте в брашно и изпържете.
Разтопете маслото и добавете останалите продукти за бялата салата. Бъркайте до получаване на гъста каша. Сложете в намаслена тавичка месните топки и макароните. Смесете 1/3 от млечнаtа салата с 1/3 чаена чаша мляко и изсипете върху макароните. Останалата част от млечната салата сипете най-отгоре заедно с настъргания кашкавал и сиренето. Запечете във фурна до зачервяване. При поднасяне режете на триъгълници като торта.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
-
Продукти: 300 грама извара 300 грама макарони 4-5 ябълки 30 грама краве сирене 300 грама захар 3 яйца 1 литър прясно мляко 2 ванилии Приго...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
0 comments:
Post a Comment