Продукти:
2-3 глави лук
1 и 1/2 чаена чаша ориз
кори за баница
топла вода
сол
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Към него се прибавя почистения и измит ориз и отново се запържва. Сипвате 4 и 1/2 чаени чаши топла вода, посолявате и след като оризът омекне, го оставяте да изстине. Разстилате 2 готови кори за баница. Отгоре слагате част от плънката и завивате двойната кора на руло. Слагате в намаслена тавичка. Така процедирате с останалата плънка и кори. Наредената баница нарязвате на парчета и я поставяте да е пече в предварително загрята фурна.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: 1 кг банани 75 грама масло 4 супени лъжици мед 2 супени лъжици орехови ядки разбита сметана (сладка) Приготвяне: Обелените банани ...
0 comments:
Post a Comment