Продукти:
2-3 глави лук
1 и 1/2 чаена чаша ориз
кори за баница
топла вода
сол
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Към него се прибавя почистения и измит ориз и отново се запържва. Сипвате 4 и 1/2 чаени чаши топла вода, посолявате и след като оризът омекне, го оставяте да изстине. Разстилате 2 готови кори за баница. Отгоре слагате част от плънката и завивате двойната кора на руло. Слагате в намаслена тавичка. Така процедирате с останалата плънка и кори. Наредената баница нарязвате на парчета и я поставяте да е пече в предварително загрята фурна.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 300 грама извара 300 грама макарони 4-5 ябълки 30 грама краве сирене 300 грама захар 3 яйца 1 литър прясно мляко 2 ванилии Приго...
-
Продукти: 400 грама риба цаца 2-3 стръка лук 2-3 супени лъжици олио 1 чаена лъжичка червен пипер 1 и 1/2 литра бульон 200 мл доматен сок 3...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
0 comments:
Post a Comment