Пълнени домати с кайма

tomatoes

Продукти:

7-8 домата
глава лук
1/2 кг кайма
3-4 супени лъжици ориз
червен пипер
черен пипер
сол
олио
1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца
1 супена лъжица брашно
магданоз

Приготвяне:

Доматите се измиват добре и внимателно на всеки се отрязва капаче откъм дръжката. Издълбайте вътрешността му. В тиган загрейте олио и в него изпържете лука, а като е готов добавете каймата и оставете да се пържи на слаб огън, като бъркате, за да стане на зърна. добавете почистения и измит ориз, поръсете с червен пипер на вкус. Залейте с вода и оставете да ври, докато оризът набъбне. По време на варенето подправете с черния пипер и солта.

Нарежете на ситно вътрешността на доматите. С леко охладената плънка напълнете издълбаните зеленчуци. Захлупете с капачетата и наредете в тавичка за печене. Около пълнените домати поставете равномерно наситнената им вътрешност. Сипете 1 чаена чаша топла вода и 4 супени лъжици олио в тавичката. Оставете доматите да се пекат на силен огън.

През това време разбийте киселото мляко с яйцата и брашното. Посолете на вкус. Няколко минути преди да свалите от огъня, изсипете внимателно и равномерно заливката и допечете до сгъстяване.

Поднесете, като всяка порция поръсите със ситно нарязан магданоз.

0 comments:

Post a Comment