Продукти:
7-8 домата
глава лук
1/2 кг кайма
3-4 супени лъжици ориз
червен пипер
черен пипер
сол
олио
1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца
1 супена лъжица брашно
магданоз
Приготвяне:
Доматите се измиват добре и внимателно на всеки се отрязва капаче откъм дръжката. Издълбайте вътрешността му. В тиган загрейте олио и в него изпържете лука, а като е готов добавете каймата и оставете да се пържи на слаб огън, като бъркате, за да стане на зърна. добавете почистения и измит ориз, поръсете с червен пипер на вкус. Залейте с вода и оставете да ври, докато оризът набъбне. По време на варенето подправете с черния пипер и солта.
Нарежете на ситно вътрешността на доматите. С леко охладената плънка напълнете издълбаните зеленчуци. Захлупете с капачетата и наредете в тавичка за печене. Около пълнените домати поставете равномерно наситнената им вътрешност. Сипете 1 чаена чаша топла вода и 4 супени лъжици олио в тавичката. Оставете доматите да се пекат на силен огън.
През това време разбийте киселото мляко с яйцата и брашното. Посолете на вкус. Няколко минути преди да свалите от огъня, изсипете внимателно и равномерно заливката и допечете до сгъстяване.
Поднесете, като всяка порция поръсите със ситно нарязан магданоз.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 300 грама извара 300 грама макарони 4-5 ябълки 30 грама краве сирене 300 грама захар 3 яйца 1 литър прясно мляко 2 ванилии Приго...
-
Продукти: 400 грама риба цаца 2-3 стръка лук 2-3 супени лъжици олио 1 чаена лъжичка червен пипер 1 и 1/2 литра бульон 200 мл доматен сок 3...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
0 comments:
Post a Comment