Продукти:
За блата:
2 чаени чаши брашно
1 1/2 чаени чаши захар
2 супени лъжици какао
1 ванилия
1 бакпулвер
1 кофичка кисело мляко
За сиропа:
1 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша захар
есенция ром или 50 г ром или коняк
За глазурата:
125 грама краве масло
1 чаена чаша пудра захар
1 ванилия
2 жълтъка
2 белтъка
Приготвяне:
Всички продукти за блата без киселото мляко се объркват добре на сухо и накрая се прибавя и млякото. Тестото е с консистенция като за кекс. Изсипва се в намазана тавичка и се пече на средна температура за около 30 минути. Когато сладкиша изстине се залива с горещия сироп. Той попива за около 15 минути и през това време се приготвя глазурата като се разбият всички продукти без белтъците. Те се слагат последни предварително разбити на сняг. Намазва се сладкиша и по желание може да се поръси с крокан или шоколадови пръчици.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 400 грама риба цаца 2-3 стръка лук 2-3 супени лъжици олио 1 чаена лъжичка червен пипер 1 и 1/2 литра бульон 200 мл доматен сок 3...
-
Продукти: 6 броя агнешки котлети 1/2 кг сварени гъби 250 грама пушено сирене 1 връзка зелен лук 125 грама масло 1 чаена чаша бяло вино 1 връ...
-
Продукти: 1 агнешка плешка 250 грама сварени гъби 100 грама шунка 1 кафена чашка ориз 1 връзка зелен лук 1 връзка джоджен 1 връзка магданоз ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
0 comments:
Post a Comment