Продукти:
За блата:
2 чаени чаши брашно
1 1/2 чаени чаши захар
2 супени лъжици какао
1 ванилия
1 бакпулвер
1 кофичка кисело мляко
За сиропа:
1 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша захар
есенция ром или 50 г ром или коняк
За глазурата:
125 грама краве масло
1 чаена чаша пудра захар
1 ванилия
2 жълтъка
2 белтъка
Приготвяне:
Всички продукти за блата без киселото мляко се объркват добре на сухо и накрая се прибавя и млякото. Тестото е с консистенция като за кекс. Изсипва се в намазана тавичка и се пече на средна температура за около 30 минути. Когато сладкиша изстине се залива с горещия сироп. Той попива за около 15 минути и през това време се приготвя глазурата като се разбият всички продукти без белтъците. Те се слагат последни предварително разбити на сняг. Намазва се сладкиша и по желание може да се поръси с крокан или шоколадови пръчици.
Search This Blog
Popular Posts
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: За блата: 2 чаени чаши брашно 1 1/2 чаени чаши захар 2 супени лъжици какао 1 ванилия 1 бакпулвер 1 кофичка кисело мляко За сиропа:...
-
Продукти: 1/2 кг свинско месо от бут 2-3 глави лук 700 грама чушки капия 400 грама мариновани гъби 3-4 моркова олио червен пипер сол магда...
-
Продукти: 7-8 домата глава лук 1/2 кг кайма 3-4 супени лъжици ориз червен пипер черен пипер сол олио 1/2 кофичка кисело мляко 2 яйца 1 суп...
-
Продукти: 1 шаран (около 2 кг) 4-5- супени лъжици растително мaсло 4 средно големи моркова 1 малка глава целина 4-5 корена магданоз 2 стръка...
0 comments:
Post a Comment