Рецепта за Черен сладкиш

Продукти:

За блата:
2 чаени чаши брашно
1 1/2 чаени чаши захар
2 супени лъжици какао
1 ванилия
1 бакпулвер
1 кофичка кисело мляко

За сиропа:
1 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша захар
есенция ром или 50 г ром или коняк

За глазурата:
125 грама краве масло
1 чаена чаша пудра захар
1 ванилия
2 жълтъка
2 белтъка

Приготвяне:

Всички продукти за блата без киселото мляко се объркват добре на сухо и накрая се прибавя и млякото. Тестото е с консистенция като за кекс. Изсипва се в намазана тавичка и се пече на средна температура за около 30 минути. Когато сладкиша изстине се залива с горещия сироп. Той попива за около 15 минути и през това време се приготвя глазурата като се разбият всички продукти без белтъците. Те се слагат последни предварително разбити на сняг. Намазва се сладкиша и по желание може да се поръси с крокан или шоколадови пръчици.

0 comments:

Post a Comment