Продукти:
За блата:
2 чаени чаши брашно
1 1/2 чаени чаши захар
2 супени лъжици какао
1 ванилия
1 бакпулвер
1 кофичка кисело мляко
За сиропа:
1 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша захар
есенция ром или 50 г ром или коняк
За глазурата:
125 грама краве масло
1 чаена чаша пудра захар
1 ванилия
2 жълтъка
2 белтъка
Приготвяне:
Всички продукти за блата без киселото мляко се объркват добре на сухо и накрая се прибавя и млякото. Тестото е с консистенция като за кекс. Изсипва се в намазана тавичка и се пече на средна температура за около 30 минути. Когато сладкиша изстине се залива с горещия сироп. Той попива за около 15 минути и през това време се приготвя глазурата като се разбият всички продукти без белтъците. Те се слагат последни предварително разбити на сняг. Намазва се сладкиша и по желание може да се поръси с крокан или шоколадови пръчици.
Search This Blog
Popular Posts
-
Кекс с шоколад и стафиди Продукти: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена лъжица сода бикарбонат 1 чаена чаша кисело мляко 1 и 1/2 чаена чаша бра...
-
Продукти: 1 кг агнешко (плешка) 1 кг зелен лук 200 мл олио 1 връзка магданоз щипка сух джоджен 1 чаена лъжичка червен пипер щипка черен пипш...
-
Продукти: 1 кг агнешко месо (най-добре от бутчето) 1 връзка зелен лук 1 връзка магданоз 1 връзка джоджен 1 супена лъжица чубрица 1 кафена лъ...
-
Продукти: 1/2 кг макарони 1/3 чаена чаша прясно мляко 2 супени лъжици сирене 2 супени лъжици кашкавал За месните топки: 1/2 кг кайма 2 скили...
-
Продукти: 1 кг банани 75 грама масло 4 супени лъжици мед 2 супени лъжици орехови ядки разбита сметана (сладка) Приготвяне: Обелените банани ...
0 comments:
Post a Comment